NOMM

NOMM is een herbruikbare verpakking ontwikkeld voor de Takeaway.

Takeaway is populairder dan ooit. En dat brengt heel wat extra verpakkingsafval (en rondslingerende pizzadozen) met zich mee. Om die milieubelastende tendens tegen te gaan, ontwikkelde Glenn Verhaege een herbruikbaar verpakkingssysteem dat maaltijden warmer houdt, lekken tegen gaat en tegelijk gemakkelijk te hanteren is. Handig in tijden van Deliveroo en Uber Eats.

NOMM is een product-dienst-systeem dat inspeelt op de huidige en toekomstige problemen van de food delivery sector. Tijdens deze masterproef is er opzoek gegaan naar een nieuwe verpakking die de kwaliteit van de voeding beter bewaart, meer beleving uitstraalt en tegelijk ook milieuvriendelijker is t.o.v. de huidige alternatieven.

Met NOMM werd er een volledig nieuw herbruikbaar verpakkingssysteem gecreëerd. De verpakking zal een meerwaarde creëren voor elke stakeholder van het food delivery proces. Zo is er getracht om de maaltijden warmer te houden tijdens het transport, te voorkomen dat sauzen en soepen kunnen lekken, meer branding mogelijkheden te bieden voor de restaurants, de gehele beleving tijdens het consumeren van de maaltijd te verhogen, etc.

Glenn Verhaeghe

Jaar 2018

Opleiding UAntwerpen Productontwikkeling

Prijs 2de prijs EINDWERK