Recamp

Recamp verhuurt kampeermateriaal voor de festivalganger.

 We kunnen er niet om heen: festivals –hoe leuk ook- zijn een regelrechte aanslag op het milieu. Jaarlijks laten festivalgangers tonnen afval achter op de festivalcamping. Recamp probeert hier aan te verhelpen en leent kampeermateriaal uit.

De festivalbezoeker haalt zijn kampeermateriaal af aan een stand op de festivalcamping. Hij betaalt een waarborg en huurgeld.  Het tentje opbouwen en afbreken moet hij nog wel zelf doen, dat zit (nog) niet in de service inbegrepen …  Na afloop van het festival levert hij het materiaal ongeschonden in en krijgt hij zijn waarborg terug. Geen gesleur meer met kampeermateriaal dankzij Recamp.

De collectie omvat een tent en een stoeltje. Alles is gemaakt uit polypropyleen platen. De tent bestaat uit verschillende onderdelen die bij schade makkelijk vervangbaar zijn. Recamp is bovendien volledig personaliseerbaar. Festivals kunnen kiezen voor hun eigen look ’n’ feel op het kampeermateriaal.

Door Recamp aan te bieden als een dienst, blijven de onderdelen in het bezit van de producent en worden de te vervangen onderdelen nadien gerecycleerd. Zo sluit de kringloop zich.

Jonas Gheysens

Jaar 2017

Opleiding UGent Industrieel Ontwerpen

Prijs eervolle vermelding EINDWERK