TramSit

TramSit gebruikt de bestaande traminfrastructuur voor de levering van pakjes.

De levering van pakjes zorgt voor een enorme logistieke druk in de Vlaamse steden. Met TramSit wil Frederik een oplossing bieden. TramSit gebruikt de beschikbare traminfrastructuur van een stad. De combinatie van externe vrachtstations, loskaaien langs de tramsporen en cargofietsen vormt een coherent systeem dat snel en efficiƫnt werkt en meteen een groot oppervlak binnen de stad kan bedienen. De stad wordt weer leefbaar(der), leveringen betrouwbaarder en er wordt bespaard op uitstoot, brandstofverbruik en tijd.

De nood aan leveringen van pakjes kan niet meer gecombineerd worden met het oververzadigde wegennetwerk in onze Vlaamse steden. Met TramSit wil Frederik een oplossing bieden voor de logistiek van vrachtvervoer in de steden en de milieuimpact van de leverende voertuigen.

TramSit gebruikt de beschikbare traminfrastructuur van een stad. Hierdoor worden kosten bespaard en wordt de uitstoot tijdens de productie van bijvoorbeeld een geheel nieuwe tram vermeden. Door hergebruik en standaardisatie kan TramSit via beperkte aanpassing op bijna elk tram- en metronetwerk worden toegepast.

Frederik Carette

Jaar 2018

Opleiding UAntwerpen Productontwikkeling

Prijs eervolle vermelding EINDWERK