Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Buggybooker

Na fietsdelen en autodelen, buggydelen

Als fietsdelen een succes is, zou buggydelen ook moeten slagen. Die gedachte zorgde ervoor dat Frank Verheijden er ook is voor gegaan. In 2014 is Buggybooker commercieel van start gegaan met een deelsysteem voor kinderwagens. Daarvoor hebben ze het systeem grondig uitgeprobeerd met een testbuggy, in samenwerking met de stad Leuven.

Qua marktpotentieel was de waardering behoorlijk groot. Enerzijds zijn er steeds meer grootouders die met hun kleinkinderen op stap gaan en het comfort van Buggybooker wel weten te waarderen. Anderzijds hebben ook jonge ouders een andere relatie met hun vrijetijdsbeleving dan vroeger. Tijd wordt een schaars goed, beleving krijgt steeds meer waarde, en dat willen jonge mensen zo comfortabel mogelijk invullen. Zonder teveel gedoe.

Het startpakket bestaat uit 10 kinderwagens. Dat aanbod wordt nu verder geperfectioneerd en in 2015 willen ze het commercieel uitrollen in België en Nederland. Kort daarna staan er andere Europese landen op de planning. De buggy's worden verhuurd aan steden en gemeenten, maar er komt steeds meer belangstelling van winkelcentra, recreatie- en pretparken. Uitbaters kunnen de buggy's onderverhuren of gratis aanbieden. Bovendien kunnen de zijpanelen van de kinderwagens verhuurd worden als reclameruimte.

Om een kinderwagen te laten functioneren in een leensysteem, moet die kinderwagen heel solide zijn. Zowel het kader, de bekleding, de banden en de bevestigingstechnieken zijn ontworpen in functie van stevigheid en onderhoudsgemak. Door het ontwerp is de intensiviteit van het onderhoud tot een minimum herleid. De regenkap kreeg leuke versies waar oude vlaggen van de gemeente in kunnen verwerkt worden.

Zorg en beleving voor de eindgebruiker staan centraal. Zo hebben de buggy's een grote draagmand en zitten kinderen op ooghoogte van de volwassenen om interactie te bevorderen. Ouders boeken hun buggy op voorhand online.

Buggybooker Boonen Design Service Buro Janssen

Sectoren Mobiliteit ›

Strategieen Product-dienst-combinatie ›