Colruyt Group Vertical Farm

Verse, duurzame basilicum en koriander uit de vertical farm

Bio-Planet staat voor bewust kiezen voor duurzaam én gezond. De koriander en basilicum in deze winkels komt daarom van de vertical farm in Halle, die Colruyt Group (samen met Ugent, KU Leuven en andere technische partners) ontwikkelde om duurzamer te kunnen produceren dan een serre of andere landbouwvormen.

De kruiden uit deze vertical farm zijn duurzaam door een energie-efficiënt concept van verlichting en klimaatregeling, optimale groeicondities, efficiënt watergebruik en door in meerdere lagen te werken. Het team achter de farm heeft nu de ambitie om het ontwerp van de vertical farm verder te optimaliseren.

Er wordt binnen Colruyt Group momenteel zelfs gewerkt aan een manier om ecodesign breder in te bedden in alle nieuwe ontwikkelingen van de R&D-afdeling. Door multidisciplinair en creatief samen te werken op een open manier, wil de afdeling duidelijkere ecodesign challenges en oplossingen formuleren. Dankzij die nieuwe aanpak staat de vertical farm hoog op de agenda en lopen er verschillende trajecten om het ontwerp te verbeteren. Maar ook andere projecten worden vanuit die aanpak opgezet, zoals een installatie in de winkels om hemelwater om te zetten in drinkbaar water bijvoorbeeld.