Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Hamwells

Douche die water hergebruikt

Na de spaardouchekop, nu de Refresh Cycles…

Omstreeks 2050 zullen 11 miljard mensen onze planeet bevolken. Dezelfde planeet die nu al kampt met water- en energietekorten, en die hevige klimaatveranderingen zal ondergaan in de komende jaren. De Hamwells e-Shower stopt deze evolutie niet maar draagt een steentje bij door zowel waterverbruik, energieverbruik als carbon footprint te beperken.

Genieten zonder schuldgevoel

Een gewone douche verbruikt 100 liter warm drinkwater. Al dat water stroomt over uw lichaam direct het afvoerputje in. Deze collectieve gewoonte is onhoudbaar. De oplossing? Een Hamwells e-Shower! Dankzij de Refresh Cycles geniet u van royale douches tegen een minimale kost want ze verlagen uw totale water- & energierekening met maar liefst 30%. Maar het milieu profiteert net zo goed. Al ons drinkwater moet namelijk gewonnen, gefilterd, soms zelfs ontzilt, vervoerd en verwarmd worden voordat we er mee kunnen douchen. Als alle woningen en bedrijven hun douches zouden vervangen door een Hamwell e-Shower, worden er miljarden liters drinkwater bespaard.

Kid Exiting Shower_klein

 

Hamwells1

7 Refresh Cycles

De Hamwells e-Shower biedt Refresh Cycles™ die elke waterdruppel filteren, zuiveren en 7 keer hergebruiken. U geniet van een spectaculaire douche terwijl u 80% op energie en 90% op water bespaart. Na elke sessie reinigt de e-Shower zichzelf en loopt hij volledig leeg. De filter werkt anti- bacterieel en legionella wordt voorkomen door een UV- lamp. Elke volgende gebruiker geniet van een kristalheldere ervaring.

Classic                                                                  Circulation                     

Het principe van de Refresh Cycles is eenvoudig te begrijpen. Neem een kom met 3 liter water. Voeg 1.5 liter warm water per minuut toe om het lekker warm te houden. Het water loopt over de rand en ververst zichzelf. Op deze manier komt u 7 keer in contact met elke waterdruppel.

Controle en inzicht in uw waterverbruik

De e-Shower is via een computer uitgerust met diverse sensoren. Hierdoor kunnen gezinnen en bedrijven hem volledig naar wens programmeren: de douchetijden, een kalkpreventieprogramma in functie van de hardheid van het water en de frequentie van zelfreiniging.

De gebruiker krijgt ook een Hamwells thuisrapportage: een maandelijkse e-mail die het water- en energiegebruik van uw douche weergeeft. Hij rapporteert hoeveel water en energie, en dus centen u hebt bespaart. Uw verbruik wordt afgezet tegen dat van andere e-Shower- gebruikers en u krijgt tips over hoe u nóg meer kunt besparen. Natuurlijk hoeft u niet te wachten op de thuisrapportage en kunt u de laatste updates van uw e-Shower via uw Hamwells app of het web bekijken.

iPhone -  Gamification

Hamwells

Sectoren Water ›