Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Marta

MARTA brengt kleinschalige boeren, producenten van lokale producten, chef-koks en nieuwsgierige genieters samen

MARTA is meer dan een traditionele markt. Het is de enige markt in Antwerpen waar kleinschalige boeren, producenten van lokale producten, chef-koks en nieuwsgierige genieters samenkomen. Met een sterk geloof in samenwerkingen onderzoeken Ellen Pil, Sophie van Haasen, Caroline Huyghe en Daphne Pascual met MARTA de nieuwe mogelijkheden van de markt binnen de stad.

Inspelend op de vraag naar lokale, eerlijke en gezonde voeding binnen de stad, komt de consument op MARTA direct van de producent alles te weten over het waar, hoe en wat van het eten. Bij de gratis kookdemo's kan er geproefd worden van minder gekende variëteiten groenten en komt de consument in contact met nieuwe gerechten en recepten.

Chefs bieden een ontbijt aan met de producten van de kramers. Na de verkoop experimenteren ze met de overschotten en kan er opnieuw aan tafel geschoven worden. Op die manier wil MARTA niet alleen eerlijke prijzen voor de boeren en verwerkers via de korte ketenaanpak stimuleren, maar willen ze ook inzetten op het sluiten van cirkels met een ‘niets-gaat-verloren’-attitude.

MARTA

Sectoren Voeding ›