Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Reborn

Newlife verven bekennen kleur

Verfoverschotten zijn niet recycleerbaar aangezien het vooralsnog niet mogelijk is om ze om te zetten in een nieuwe kleur. Of toch wel?

Ja, toch wel… De Newlife Verven REBORN collectie bevat 28 verschillende kwaliteitsvolle kleurtinten carbon matt emulsion eco paint. Elk van de REBORN verven werd ‘gerecycleerd’ en gemengd vanuit andere ongebruikte verven; vandaar de voor de hand liggende merknaam ‘REBORN’.

Recycleren en opnieuw mengen

Newlife Verven – gevestigd in West Sussex, UK – verzamelt verfoverschotten van huishoudelijk gebruik en verwerkt ze tot nieuwe eco-verf. Zo reduceren ze de hoeveelheid ongebruikte verf die anders toch maar eindigt op een stortplaats of in de riool. Elke verfpot bevat maar liefst tussen 50 en 95% gerecycleerde inhoud. Dankzij het unieke Newlife Verven mengproces is de kwaliteit van deze verven gelijk aan die van niet-gerecycleerde verf.

De REBORN Verven – met kleurrijke namen zoals Bluejohn, Stoffige Amethyst, Olijf Oxide enzomeer – kunnen binnenshuis gebruikt worden voor muren en plafonds, op ondergronden van zowel gyproc, hout, vinyl behangpapier als oude verfafwerkingen.

28 nieuwe kleuren

In 2008 ontwikkelde Keith Harrison het productieproces om verfoverschotten om te zetten in een kwaliteitsvol verfproduct. Vandaag de dag herwerkt zijn kleine familiebedrijfje water-gebaseerde verfoverschotten tot een superieure emulsieverf. Maar al te vaak staan er potten verfoverschotten ongebruikt in de garage te wachten totdat ze worden gedumpt in een recyclagepark. Newlife Verven zamelt in de hele UK deze water-gebaseerde verven voor huishoudelijk gebruik in op de recyclageparken. Deze oude, ingezamelde potten worden dan voor recyclage verzonden, waarna de verf wordt gesorteerd, behandeld en opnieuw gemengd met natuurlijke klei. Het resultaat is een verfemulsie van premium kwaliteit, beschikbaar in maar liefst 28 kleuren.

De REBORN collectie won een aantal awards, waaronder de British Coatings Federation Sustainable Innovation Award en was omwille van haar milieuvriendelijke geloofsbrieven finalist van de Let’s Recycle, Recycled Product of the Year.

 

 

Newlife verven