Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Shopcontroller

Slim en gebruiksvriendelijk beheersysteem om verwarming, airco, enz. voor winkels centraal te monitoren

Uw medewerker vergeet het licht uit te schakelen ? De verwarming blijft warmte geven op een warme zonnige dag ? De airco staat te koelen vlak voor sluitingstijd, als er bijna geen klanten meer aanwezig zijn ?

Met de Shopcontroller behoort dit allemaal definitief tot het verleden. Domotic Lounge en ontwerpbureau Studio Dott vonden mekaar in het 5x5 project van Designregio Kortrijk. Samen ontwikkelden zij dit slimme en gebruiksvriendelijke beheersysteem dat retailers in staat stelt om door middel van één enkele geïntegreerde toepassing technieken zoals verwarming, verlichting, airco, veiligheid, toegang... centraal te monitoren en te sturen voor alle vestigingen. 

De Shopcontroller maakt gebruik van externe data, zoals het weerbericht, historische data van de vestiging en vergelijkt verschillende vestigingen onderling. Zo kan continu bijgestuurd worden en worden eventuele defecten of abnormale verbruiken onmiddellijk gemeld. De retailer bespaart zo op energieverbruik en onderhoudskosten. 

Een aantal grote winkelketens in Vlaanderen gebruiken de Shopcontroller en konden zo tot zelfs 30 % besparen op hun energiekosten. Er is ook reeds interesse van scholengroepen, sociale woningbouw en de zorgsector.

Domotic Lounge

Sectoren Energie ›