Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

The Crappy Planet

Schone billen dankzij bamboe

Toiletpapier. Het is een nogal banaal product, maar met een grote impact op het milieu. Dagelijks worden er wel 27.000 bomen neergehaald zodat wij onze onze billen kunnen schoonvegen. Tegen die massale ontbossing wil The Crappy Planet terugvechten door toiletpapier van bamboe op de markt te brengen.

We konden in België al langer duurzaam toiletpapier kopen, maar die rollen zijn gemaakt van gerecycleerd papier en voelen ruw aan. Daardoor worden de rollen als minderwaardig gepercipieerd en willen maar weinig consumenten die duurzamere rollen aankopen.The Crappy Planet haalt dat probleem weg. Het is een duurzaam product dat kwalitatiever aanvoelt dan de rollen uit gerecycleerd papier.

Het product op zich bevecht de massale ontbossing die maar moeilijk te stoppen lijkt. The Crappy Planet zet haar missie bovendien extra kracht bij door 25% van de winst in te zetten om bomen te planten.

De prijs van dit toiletpapier van bamboe doet eerst schrikken, maar je komt er twee keer langer mee toe dan met een gewone rol.

Sectoren Papier ›