Biekes van A

Biekes van A wil de bijenpopulatie een handje toesteken.

De bijenpopulatie is de afgelopen jaren enorm achteruit gegaan. Biekes van A zoekt naar draagvlak om het bijentekort in de stad aan te pakken.

Biekes van A wil vooral sensibiliseren over de problematische situatie van de bij. Door deze product-dienst-combinatie kun je bovendien als stadsbewoner zelf een steentje –of liever een bloemetje-bijdragen om de bijenpopulatie op peil te houden.

Biekes van A bestaat uit een sensor in de vorm van een blad die de aanwezigheid van bijen in je tuin meet, een ontvanger voor in huis en een app. De sensor registreert hoelang bijen op de bloemen blijven zitten en stuurt deze informatie door naar het internet. De ontvanger “Bieke” geeft je een seintje wanneer er een bij rond je bloemen zoemt. De app verzamelt alle informatie op een overzichtelijke manier en stelt je ook in staat om jouw tuin of bloemenbak te vergelijken met anderen in de buurt. Daarnaast geeft de app ook meer informatie over bijen- en insectenvriendelijke bloemen en de verzorging van deze bloemen.  

Sander Wouters, Julie Snykers, Sander Van Goethem

Jaar 2017

Opleiding UAntwerpen Productontwikkeling

Prijs 1ste prijs JAARWERK