Ecolizer

De Ecolizer is een ecodesign ontwerptool en richt zich tot alle ontwerpers en bedrijven die de milieu-impact van hun producten willen kennen en aanpakken.

Meer weten > 

OVAM SIS Toolkit

Het ontwerpen van een product of dienst is een proces van waardecreatie. De OVAM SIS Toolkit is een omvattend ontwerpinstrument om duurzaamheidsprincipes te integreren in innovatie- en designprocessen, dat u helpt de waardecreatie te vergroten. SIS staat voor 'Sustainable Innovation System'

Meer weten > 

EHO-kit

Het werkpakket Ecodesign in het Hoger Onderwijs of kortweg EHO-kit biedt een concrete leidraad aan docenten, professoren, opleidingscoördinatoren en opleidingsraden om ecodesign te integreren in de opleidingen van het hoger onderwijs. 

Meer weten > 

Tools van partners...

Met Close The Loop gidsen Vlaanderen Circulair en Flanders DC je doorheen de principes van een circulaire mode-industrie.

Naar de tool >

The Circular Design Guide is een gids van IDEO en de Ellen MacArthur Foundation die innovatoren, ondernemers en intrapreneurs nieuwe vragen wil doen stellen over waardecreatie en duurzame business modellen, en hen wil aanzetten circulaire principes in hun eigen werk toe te passen.

Naar de tool >

The Circulator helpt je je weg te vinden door potentiële circulaire strategieën en biedt inspiratie met inspirerende cases.

Naar de tool >