O2NOME

O2NOME optimaliseert de zuurstofvoorziening in ziekenhuizen.

Tijdens de huidige zuurstofvoorziening in ziekenhuizen gaat er veel zuurstof. O2NOME maakt een ziekenhuis zelfvoorzienend op vlak van mobiele zuurstofvoorziening en optimaliseert de logistiek die daarbij komt kijken. 

O2NOME bestaat uit intelligente zuurstofflessen, tussenunits en een vulinstallatie. Tussen deze drie schakels vindt datacommunicatie plaats. Overkoepelende software meet permanent hoeveel zuurstof waar aanwezig is.

Ziekenhuizen werken nu met enerzijds een stationair netwerk voor zuurstofbedeling en anderzijds een systeem met mobiele zuurstofflessen die elders hervuld worden. Vaak bevatten deze laatste zuurstofflessen nog een restdruk die bij hervulling verloren gaat. O2NOME biedt ziekenhuizen de mogelijkheid om ter plekke zuurstofflessen te hervullen via hun stationair netwerk, zodat er geen zuurstof verloren gaat.

De mobiele zuurstofflessen van O2NOME hebben een behuizing van polycarbonaat en een keramieken coating. Dankzij de materiaalkeuze zijn de flessen klein en licht. Dat biedt alleen maar voordelen. De kleinere flessen kunnen een hogere interne druk aan (300 bar). De flessen wegen maar 2,5 kg in plaats van 6,5 kg, wat uiteraard de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

O2NOME maakt gebruik van de Oxypoint technologie waarbij de zuurstofbedeling discontinu gebeurt en waardoor de zuurstofflessen tot 80% langer meegaan. Deze technologie wordt door de patiƫnt bovendien als meer comfortabel dan een continue aanvoer van zuurstof ervaren.

Cedric Vansteenkiste

Jaar 2017

Opleiding UAntwerpen Productontwikkeling

Prijs 2de prijs EINDWERK