FLOOW2 is een knap Nederlands business-to-business platform waar bedrijven en organisaties niet alleen allerhande gereedschap kunnen delen –zoals in een huursysteem- maar evengoed de kennis en de vaardigheden van hun medewerkers. …
Bedrijven van alle maten en soorten, actief in onder meer bouw, landbouw, gezondheid, transport, vastgoed en diensten, worden uitgenodigd om via het FLOOW2 platform hun onderbenutte overcapaciteit van bezittingen te delen, zoals graafmachines, vergaderruimtes of MRI-scanners, om er lukraak enkele te noemen.
FLOOW2 brengt vraag en aanbod samen. Het voorziet de aanbieders van een hogere omzet en/of een hogere winst omdat hun overcapaciteit anders toch maar onbenut blijft. De huurders die de diensten van FLOOW2 gebruiken, beperken hun kosten aangezien ze dankzij het platform producten kunnen gebruiken die ze anders hadden moeten aankopen, ook al hebben ze het product slechts voor een beperkte tijd nodig. Nochtans gaat het FLOOW2 niet alleen om het vermijden van kosten, het gaat ook over duurzaam zakendoen, want méér doen met wat iemand al bezit, leidt tot minder consumptie. Een ander interessant neveneffect van deze handelspraktijk is dat het zowel sociale als zakelijke contacten versterkt. FLOOW2 geeft vrije toegang tot het platform gedurende de eerste 90 dagen na registratie. Na afloop van deze periode, rekent FLOOW2 tussen €25 en €250 per maand, afhankelijk van het aantal advertenties dat de aanbieder wenst te plaatsen. Huurders gebruiken het ‘deel gratis’ account om het platform gratis te blijven gebruiken na de probeerperiode.
Een efficiënt gebruik van bezit leidt tot goed zakendoen, aangezien het de financiële gezondheid van een bedrijf verbetert. FLOOW2 is wereldwijd het eerste bedrijf dat de opportuniteiten onderkent van het delen van bezit door een uitwisselingsplatform te creëren waarop de surplus-capaciteit van bedrijven zichtbaar wordt en bijgevolg verhandelbaar in een veilige en gebruiksvriendelijke omgeving. Om het delen van bezit succesvol te maken, moeten bedrijven eerst en vooral al hun bezittingen die niet voortdurend in gebruik zijn en dus een bepaalde tijd gemist kunnen worden, oplijsten. Daarna moeten ze beslissen onder welke voorwaarden ze deze dingen willen delen. Op deze manier is het zelfs mogelijk om een tweede inkomstenstroom te genereren. Aan de andere kant bekeken, zouden bedrijven evengoed moeten nadenken wat ze zouden kunnen huren of lenen bij andere bedrijven in plaats van ze simpelweg zelf aan te kopen.
FLOOW2