Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Gerrard Street

Een Gerrard Street hoofdtelefoon gooi je niet weg

Elk jaar belandt er ongeveer 15 miljoen ton aan hoofdtelefoons, en dus ook de waardevolle materialen die er in zitten, bij het afval. Gerrard Street, een Nederlands bedrijf dat doet in hoofdtelefoons, legt een unieke oplossing op tafel…             

Hoofdtelefoons van Gerrard Street zijn volledig modulair opgebouwd. Als een onderdeel van de hoofdtelefoon kapot gaat –zoals het kabeltje, wat de meest voorkomende reden is om een hoofdtelefoon weg te gooien- brengt de consument het kapotte onderdeel terug naar Gerrard Street. Binnen de vier dagen krijgt hij een vervangstuk dat hij makkelijk zelf kan monteren. Gerrard Street herstelt of recycleert het defecte stuk. Deze on-ear-hoofdtelefoons – simpelweg ‘Gerrard Street Hoofdtelefoons’ genoemd – hebben een prachtig design en werden ontwikkeld door Scheek Loudspeakers. Ze worden verondersteld een significant betere klankkwaliteit te geven dan de in-ear modellen.

Hoofdtelefoon te huur

Maar wat Gerrard Street werkelijk onderscheidt van de concurrentie is hun business model. Gerrard Street hoofdtelefoons – met een waarde van ongeveer 250 euro – kunt u niet kopen want ze worden verhuurd. Voor 7,5 euro per maand beschikt u over een Gerrard Street hoofdtelefoon. Kapotte onderdelen worden gratis vervangen. Gerrard Street zendt u zelfs gratis updates zodat u steeds over het laatste model beschikt. U huurt voor minimaal 12 maanden, daarna kunt u het huurcontract maandelijks opzeggen.

De geschiedenis herhaalt zich

De merknaam Gerrard Street is gebaseerd op een historisch feit. In 1895 kwamen de eerste hoofdtelefoons –genaamd ‘Electrophone’ – in Londen op de markt. Ze waren niet te koop maar stelden voor £5 per jaar mensen in staat om via dit persoonlijk audiosysteem thuis operavoorstellingen, live concerten en theatervoorstellingen te beluisteren. Al snel bleek dat mensen graag samen kwamen om gezamenlijk naar de Electrophone te luisteren. Eén van die populaire verzamelplaatsen was de suite van de Gerrard Street.

 

 

 

Pelican House