Redopapers

Redopapers maakt van misprints en overschotten van drukkerijen nieuwe designproducten.

Linde Luyten en Tille Lingier, allebei grafisch vormgever van opleiding, ontwikkelden vanuit hun liefde voor papier, experiment, ambacht en design een bijzondere kijk op het hergebruik van restmaterialen. Samen richten ze RE-DO op waarbij ze unieke en handgemaakte producten maken van misprints en overschotten van drukkerijen.

Tijdens het drukproces bij drukkerijen ontstaan namelijk een hoop papieroverschotten, zowel bedrukt als onbedrukt. RE-DO bracht reeds designproducten zoals 'to do'-lijsten, weekplanners en agenda’s op de markt. 

Maar Linde en Tille willen meer. Ze willen heel lokaal werken en er ook een sociaal en educatief project van maken. Ze geven jongeren van het buitengewoon secundair onderwijs de kans om werkervaring op te doen. Zo werken ze met succes samen met de leerlingen van het Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen vzw die de papieroverschotten sorteren en onderverdelen. Ook richt RE-DO workshops in waarbij de cursisten aan de slag gaan met eigen gerecupereerd papier en zo ecologisch leren denken. Ze geraken vertrouwd met de basis van het boekbinden en met werkwijzen om thuis te experimenteren met oud papier.

Redopapers

Sectoren Papier ›