Rubbish 2.0

Parketvloer gemaakt van restmaterialen

Hout is een natuurlijk product en een hernieuwbare grondstof. Toch hebben we in deze consumptiemaatschappij er alle belang bij om zo weinig mogelijk grondstoffen te gebruiken.

In Vlaanderen zijn er tal van bedrijven die houten parketvloeren produceren. Vaak wordt hiervoor virgin materiaal gebruikt. Houtresten van deze productie worden afgevoerd om verbrand te worden, weliswaar met energierecuperatie. Maar het kan ook anders! Rubbish 2.0 is een duurzame parketvloer gemaakt van restmaterialen. Nobel Flooring ging op zoek naar een oplossing voor de restplanken die bij de productie ontstaan.

Deze worden op maat gezaagd, de bestaande afwerking wordt weggeschuurd en in een pers met houtlijm op waterbasis verlijmd tot balken. Deze balken worden een kwartslag gedraaid en opnieuw verzaagd tot dunne toplagen. Deze toplagen die een heel typisch lijnenspel geven, worden dan op multiplex gelijmd en tot een duurzame vloer herwerkt. De vloer is even sterk als andere samengestelde plankenvloeren en voor een particuliere woning geldt zelfs een levenslange garantie!    

Nobel Flooring