Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Turbulent

De bereikbare hydro-elektrische centrale

TURBULENT ontwikkelt en installeert micro, mini en kleine hydro-elektrische centrales die compatibel zijn met hun omgeving. Door samen te werken met de natuur zorgen ze voor schone, betrouwbare en betaalbare energie tot in de meest afgelegen gemeenschappen.

Turbulent_03

Geen gewone turbine

Het blijkt de meest rustige en gemakkelijkste manier om energie op te wekken uit een waterstroom. Turbulent hydro-elektrische centrales werken met een hoog rendement op rivieren met een gering hoogteverschil. Een enkele turbine of een netwerk van turbines wekt evenveel energie op als een grote dam, maar zonder de consequenties van de dam zelf.

Door de minimale ecologische impact en door de mogelijkheid om zon, wind en warmtekrachtkoppeling aan te sluiten, vormt dit een basis voor duurzame energievoorziening met een zeer stabiel vermogen. Ook interne waterkracht-systemen van bedrijven kunnen het Turbulent- systeem integreren. Turbulent verkoopt niet alleen enkelvoudige turbines, maar wil ook samenwerken met energieleveranciers, energiedistributeurs en installatiebedrijven om de technologie tot bij de consument te brengen.

 

Vissoep

Turbulent werkt anders en is goedkoper dan de bestaande waterkrachtcentrales en dammen en dat heeft ook andere voordelen. De turbines zijn diervriendelijk en maken dus geen vissoep van het visbestand in de rivier. Ook lagere onderhoudskosten en een langere levensduur zorgen voor een lager kostenplaatje. De installaties zijn te monitoren op afstand, snel te installeren en geven geen hoger risico op overstroming.

Turbulent

Sectoren Bouw › Energie › Water ›