Valorise Papier

Tomatenplanten in de plaats van bomen

Schut Papier is een Nederlandse papierproducent met een breed aanbod aan traditionele papiersoorten. Na een ontwikkel- en experimenteerperiode van twee jaren lanceert Schut Papier ‘Valorise’, een nieuw soort papier dat helemaal uit landbouwafval bestaat.                                  

Dit unieke papier is het resultaat van de samenwerking met telers, kenniscentra en universiteiten voor de circulaire opwaardering van vezels uit agrarische reststromen, zoals tomaten- en paprikaplanten.

Het optimale scenario is dat agrarisch restmateriaal niet wordt gecomposteerd, maar 100% ingezet wordt als grondstof voor de papiersector.

De verwerking van deze agrarische vezels en de unieke receptuur van Schut Papier hebben geleid tot een bijzonder aansprekend papier met hoge tactiele en visuele waarde, waarbij de vezels heel subtiel aanwezig zijn. Valorise van Schut Papier is te bestellen vanaf 100 kilo en verkrijgbaar in de gramgewichten 125 en 250, formaat 65x92 cm. Dit ongestreken papier laat zich zeer goed verwerken in alle gangbare print- en drukprocessen.

Het papier is perfect bruikbaar voor boeken, jaarverslagen, tijdschriften, reclame- en algemeen drukwerk, correspondentie en mailing, decoratief gebruik voor bijvoorbeeld uitnodigingen en menukaarten, verpakkingen, stationary drukwerk als binnenwerk van notitieboekjes, hobbypapier etc. Het papier is goed te rillen en prettig te verwerken. Het papier heeft een hoog vouwgetal waardoor het ook geschikt is voor mappen. En net zoals ‘gewoon’ papier laat Valorise papier zich op de gewone manier recycleren.

Eind 2014 verscheen het tafelboek Connecting Industries, het eerste resultaat van drukwerk op Valorise papier. De content over duurzaamheid en innovatie wordt zo wel heel direct zichtbaar door het gebruik van dit papier met natuurlijke lokale agrarische vezels.

Schut Papier