OVAM SIS Toolkit

Duurzaamheid in uw innovatieproces?

SIS staat voor 'Sustainable Innovation System'. 

Het ontwerpen van een product of dienst is een proces van waardecreatie. De OVAM SIS Toolkit is een omvattend ontwerpinstrument om duurzaamheidsprincipes te integreren in innovatie- en designprocessen, dat u helpt de waardecreatie te vergroten. SIS staat voor 'Sustainable Innovation System'.

De OVAM SIS Toolkit omvat een reeks overzichtelijke fiches, drie posters en twee dobbelstenen die u samen met uw collega's in een brainstormsessie of designproces kan inzetten.

 

 
Start vandaag nog met de intregratie van duurzaamheid in uw innovatieproces en bestel een gratis exemplaar van de OVAM SIS Toolkit!
 
 
Bestel de OVAM SIS Toolkit

 

Een matrix visualiseert nieuwe opportuniteiten door een brede kijk op duurzaamheid 

Vijf vormen van waardecreatie - menselijk, intellectueel, financieel, sociaal, natuurlijk - worden belicht met een strategisch-functionele bril (ambitie, behoeften) en met de levenscyclus-invalshoek (ontwerp, productie, distributie en gebruik, end of life).

Dit resulteert in een matrix met 30 ondersteunende vragen die de gebruiker uitnodigen om na te denken over de vijf vormen van waardecreatie.

 

 

De tool...

  • is een creatief hulpmiddel in de zoektocht naar duurzame en innovatieve opportuniteiten in alle aspecten van de bedrijfsvoering;
  • biedt een overzichtelijk en blikverruimend kader dat verder gaat dan de strikt ecologische dimensie;
  • helpt om duurzaamheidselementen reeds in een vroege fase van het ontwerpproces te integreren;
  • ondersteunt de communicatie tussen alle stakeholders;
  • heeft een plaats in elk innovatie- of designproces, ongeacht of het nu gaat over de ontwikkeling van producten, diensten, product-dienstconcepten (PDC's), omgevingsontwerp of architectuur.